Főoldal / Termékek / Termék információk

Termékeink

Tüzifa, szén, koksz széles választéka!

Tüzifák

Kizárólag ellenőrzött fakitermelőkkel állunk kapcsolatban, ezért biztos lehet benne, hogy minden nálunk vásárolt tüzifa után újat ültettek. Tüzifáink "lábon száradtak", ami azt jelenti, hogy még kivágás előtt felélték nedvességtartalmuk nagy részét, ezért tökéletes tüzelifák. Választható tüzifa fajtáink minden esetben keményfák, mert a keményfa adja a legtöbb meleget és sokáig ég.

A kiválasztott tüzifát többféle méretben rendelheti. Kétféle méretre aprítjuk a fát.

Konyhafa

Méret: 20-25 cm (kisebb nyílású fűtőberendezésekhez javasoljuk)

Kandallófa

Méret: 30 cm (külön kell kérni, alap esetben konyhafa méretre aprítunk. A kandallófa méretet javasoljuk nyílt terű kandallókba és nagyobb nyílású fűtőberendésekbe.)

A tüzifát minden esetben ömlesztve, mázsában hitelesített méglegünkkel mérjük.

Árak

A termékeknél feltüntetett áraink az Áfát tartalmazzák. Fontos azonban, hogy az egyes beszerzések között lehetnek árbeli eltérések, ezért az aktuális árakról kérem érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Vissza a termékekhez

Szén és koksz fajták

Kiváló minőségű fekete és barnaszenek, valamint koksz fajták közül válogathat igényének megfelelően. Szeneink nagy multú cseh és lengyel bányákból érkeznek, melyek évtizedek óta a legkeresettebb szén fajtákat kínálják az európai piacon.

Zsákos kiszerelés

Szén fajtáinkat ömleszve árusítjuk, azonban igény szerint a kiválasztott szén és koksz fajta akár zsákos kiszeresésben is rendelhető a könnyebb és tisztább szállítás valamint tárolás érdekében.

Zsákolási költség: 250 Ft/zsák (egy zsák kb. 25 kg árut tartalmaz, mely minden esetben mérlegelésre kerül, hogy a ténylegesen megrendelt mennyiség kerüljön átadásra.)

Árak

A termékeknél feltüntetett áraink az Áfát tartalmazzák. Fontos azonban, hogy az egyes beszerzések között lehetnek árbeli eltérések, ezért az aktuális árakról kérem érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!

Vissza a termékekhez

Energia adó

2009. január 1-e óta a szén típusú tüzelőanyagok adókötelesek. Ez anyagi szempontból a lakossági fogyasztókat nem érinti.

Lakossági fogyasztó az, aki a saját háztartása fogyasztásának céljára vásárol szenet, és a vásárolt áruval jövedelemszerzés nem történik. Erről a vásárlás helyszínén nyilatkozatot kell kitöltenie.

A vállalkozáshoz haszonszerzés céljából vásárolt szenek után mázsánként 239 Ft energia adót kell fizetni. Az energia adó összege a számlán külön kerül feltüntetésre. ÁFA tartalma nincs.

Az energiakereskedő, aki továbbforgalmazás céljából vásárol szenet köteles erről nyilatkozatot kitölteni, de energia adó számára nem kerül felszámításra.

Fentiekről a 2008. évi LXVIII. törvény 11.§ (2) bekezdése, 15.§-ának (2) bekezdése, és a 19.§-ának (2) bekezdése rendelkezik.

Vissza a termékekhez